Otok Ilovik - LAZANJE NA ULINI (za 4 osobe)

Sastojci:

  • 1 kg svježih liganja
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 150 g luka
  • 3 ražnja češnjaka
  • 2 grančice peršina
  • Sol i papar po potrebi
  • Za lazanje (rezance): 400 g brašna
  • 2 jaja
  • 4 g soli
  • žlica ulja

Pretpriprema:

Lignje očistiti, a vrećicu s crnilom pažljivo izvaditi (da se crnilo ne razlije) i sačuvati. Napomena: Nakon zamrzavanja crnilo nestaje. Luk očistiti i narezati, a češnjak i peršin sitno skosati.

Lazanje (rezanci): Na dasku staviti brašno, u sredini napraviti udubinu u koju dodamo jaja i sol te umijesimo tijesto. Tijesto tanko razvaljamo, malo prosušimo i režemo na kratke i tanke rezance (cca 4 X 0.5 cm).

Priprema:

Lignje narezati na kolutiće. Ispržiti luk na ulju, dodati češnjak, peršin i narezane lignje. Posoliti i popapriti. Malo popirjati, zaliti vodom i pirjati dok lignje napola ne omekšaju. Dodati rezance (lazanje) pa nastaviti s kuhanjem dolijevajući vodu ili riblji temeljac tako da tekućina bude iznad lazanja. Kuhati uz povremeno miješanje. Na samom kraju umiješati crnilo iz vrećice. Napomena: Umiješati crnilo samo iz jedne lignje. Poslužiti vruće. Po želji dodati ribani ovčji sir.

 

Kontaktirajte nas

Otok Ilovik
Porat Ilovik 157, 51552 Ilovik, Hrvatska

+385 (0) 98 182 61 20

sabina.simicic@gmail.com

Pratite nas!